Skip to content

Állattartó telepek korszerűsítése a Duna Watt teljes körű energetikai megoldásaival

 

A modern állattartás egyre inkább a hatékonyságra és a fenntarthatóságra épül. A 2024 őszén induló új állami pályázatok révén a mezőgazdasági termelők, szövetkezetek és egyéb agrárvállalkozások számára most kivételes lehetőség nyílik telepeik korszerűsítésére. A Duna Watt teljes körű energetikai megoldásai nemcsak a hatékonyságot, hanem a fenntarthatóságot is garantálják.

A Duna Watt olyan komplex energetikai megoldásokat kínál, mint a napelemek, hőszivattyúk, energiatárolók rendszerek és egyéb megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerek, amelyek hozzájárulnak az állattartó telepek energiafogyasztásának csökkentéséhez és a fenntartható gazdálkodás megvalósításához. Az állattartó telepek fejlesztésére szánt pályázatok keretében most akár 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető, amelyet a telepek korszerűsítésére, zöld beruházások megvalósítására lehet fordítani.

Ki pályázhat?

A pályázatok elsősorban mezőgazdasági termelőknek, mezőgazdasági szövetkezeteknek és családi mezőgazdasági társaságoknak szólnak, akik legalább 10 000 eurónak megfelelő STÉ üzemmérettel rendelkeznek, és árbevételük legalább 40%-a mezőgazdasági tevékenységből származik. Ezáltal biztosítva van, hogy a támogatások a leginkább rászoruló és hosszú távon fenntartható agrárvállalkozásokhoz kerüljenek.

Támogatható tevékenységek

A támogatásokat többek között az állattartó telepek általános korszerűsítésére, valamint energiahatékonyságot célzó zöld beruházásokra lehet igényelni. Ezek közé tartozik a napelemrendszerek telepítése, hőszivattyúk és egyéb megújuló energiaforrások, mint a biomassza vagy a geotermikus energia hasznosítása. A Duna Watt szakértő csapata segít a legoptimálisabb megoldások kiválasztásában a sikeres pályázat érdekében.

Támogatási összeghatárok és feltételek

A rendelkezésre álló pályázati keretösszeg az állattartó telepek fejlesztésére 150 milliárd forint, melyből akár 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető. A támogatási intenzitás 50-80% között mozog, és előleg is igényelhető a támogatási összeg 25%-áig. A fejlesztések során elvárás, hogy legalább 10%-os energiahatékonysági javulás valósuljon meg.

Ne maradjon le a lehetőségről!

Készüljön fel időben a pályázatokra, és biztosítsa állattartó telepének jövőjét a Duna Watt segítségével! Kérjen ingyenes ajánlatot még ma, és használja ki a pályázati támogatások nyújtotta előnyöket! A Duna Watt szakértő csapata készen áll, hogy segítse Önt a legjobb megoldások megtalálásában, így biztosítva telepe hatékonyságát és fenntarthatóságát a következő években is.

Kattintson ide, és kérje ingyenes ajánlatunkat most!