Ipari
Energiatároló
Rendszerek

Ipari
Energiatároló
Rendszerek

Energiatároló rendszereinkkel hatékonyan kezelheti és későbbi felhasználásra tárolhatja a megtermelt energiatöbbletet, ezáltal csökkentheti az üzemeltetési költségeket.

Akár javítani szeretné a hálózat stabilitását, akár energiafüggetlenséget szeretne elérni, a kereskedelmi energiatároló rendszereink megoldást nyújtanak.

Ipari energiatároló rendszer

Ragadja meg az irányítást és legyen lépéselőnyben!

Növelje az üzleti potenciálját, használja ki a kereskedelmi energiatárolóban rejlő lehetőségeket!

Igényekre tervezve

Energiatároló rendszer megoldásaink bármilyen speciális igényhez illeszkednek. Élvonalbeli technológiánk lefedi az egyenáramú és váltóáramú akkumulátoros energiatároló rendszereket, optimális teljesítményt és hatékonyságot biztosítva.

Kereskedelmi tárolási rendszer megoldások

Folyamatábra az energia útjáról a napelemtől a tárolón át egészen a hálózatig

Kezdjen
bele most!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy egyedi igényeire szabott ajánlatot adhassunk!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az energiatárolás?

Hagyományosan a villamos energia elosztása és fogyasztása a termeléssel egyidejűleg történik. Néha azonban a megtermelt energia több, mint amennyire szükség van, máskor pedig nem elég. Az energiatárolás célja a villamosenergia-kínálat és -igény egyensúlyba hozása.
A megújuló energiatárolás lehetővé teszi, hogy a csúcsidőn kívül termelt energiát csúcsidőben lehessen felhasználni. Gondoljunk csak a házak tetején lévő napelemekre. Éjszaka nem süt a nap, de a napfelkelte és napnyugta között termelt energia meghaladja azt a mennyiséget, amely egy háztartás átlagos energiaellátásához szükséges. Ha ez a többletenergia tárolva van, akkor azt éjszaka le lehet csapolni, hogy ellensúlyozza a napsütés hiányát ezekben az órákban.

Miért hasznos az energiatárolás?

A BESS (akkumulátoros energiatároló rendszerek) olyan akkumulátorcsoportokból állnak, amelyek mind az energiatermelő erőműhöz (napelemes rendszer), mind az elosztó- vagy átviteli hálózathoz csatlakoznak. Lényegében ezek olyan "tárolók", amelyekben a villamos energiát a termelés során tárolják, majd egy másik időpontban betáplálják a hálózatba.

Milyen villamosenergia-termelési technológiákkal integrálhatók a tárolórendszerek?

A BESS (akkumulátoros energiatároló rendszerek) különösen hasznosak a megújuló energia termelő rendszerekkel, például napelemes rendszerekkel együtt, amelyeknél a termelés csúcsidőszakai nem feltétlenül vannak szinkronban a felhasználók igényeivel. Ezekkel az eszközökkel tehát lehetőség van a felesleges villamos energia tárolására, majd szükség esetén felhasználására. Használhatók lakossági, háztartási megújuló rendszerekkel együtt, vagy nagyléptékű, ipari rendszerekkel együtt.

Mikor és hogyan használják fel az akkumulátoros energiatároló rendszerekben tárolt villamos energiát?

A BESS-ben tárolt villamos energia számos helyzetben felhasználható. Az előnyök az energiapiacra és az ellátási láncra is kihatnak, mivel a fogyasztás egyenletesebben oszlik el a nap folyamán, elkerülve az erőművek és a hálózat túlterhelését. A tárolórendszerek továbbá hasznosak tartalékmegoldásként is, ha kiesik az energiaellátás, vagy ha áramszünet esetén újraindul a termelés. Ezáltal bizonyos szintű energia függetlenséget is biztosít.

Hatékonyak ezek a tárolórendszerek?

A BESS (akkumulátoros energiatároló rendszerek) az egyik leghatékonyabb technológia a villamosenergia-termelési láncban. Lehetővé teszik a pazarlás elkerülését, valamint a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségek teljes kihasználását. Mindemellett, az energiatároló rendszerek óriási fejlődésen mentek keresztül. Az elmúlt évtizedben az akkumulátorok ára közel 90%-kal csökkent, miközben energiasűrűségük, azaz a tömeghez viszonyított tárolt energia mennyisége több mint 50%-kal nőtt. És ami a legfontosabb, rendkívül biztonságos rendszerekről van szó.

Vágjon
bele most!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy igazán az Ön igényeire szabott terméket ajánlhassuk!